Interna liga veterana 2017 (Piramida)

Pravila igranja:

1. Početak Piramide je 3.5.2017. Igra se prema objavljenom rasporedu. U slučaju odgode termina koji su unaprijed objavljeni i rezervirani, obavezno se treba na vrijeme obavijestiti domara (Darko) kako bi se termini stornirali.
Voditelj lige: Miro Špoljarić
Zamjenik: Darko Ringel

2. Izazivač je dužan zvati izazvanog i predložiti termin. U slucaju da se izazivač nije javio, meč se registrira za izazvanog. Isto tako u slučaju neodigravanja meča u planiranom roku, izazvani dobiva meč bez borbe koji upisuje u raspored igranja (s oznakom w:o).

3. Mečevi se igraju na dva dobivena seta, umjesto trećeg seta igra se produženi tie-break do 10 poena na dva razlike. Završni rezultat obvezno dojavljuje pobjednik i upisuje u raspored igranja.

4. U slučaju da se meč ne uspije odigrati do kraja, mečevi završavaju trenutnim rezultatom, dakle pobjednik je onaj koji u trenutku prekida vodi.
U slučaju nerješenog rezultata, pobjednik je izazvani (važi trenutni renking).
Igrači imaju pravo na dodatnih 10 min za završavanje meča ukoliko pređu satnicu i to ako postoji realna mogućnost završetka meča, idući par igrača u terminu iza njih mora poštovati tih 10 min. (npr. za završetak odigravanja tiebreaka, prvenstveno se misli na to ako je preostalo nekoliko poena do kraja meča).

5. Rok za o digravanje mečeva je tjedan dana. Izvlačenje parova je srijedom u 18:00 sati, i do tada svi mečevi trebaju biti odigrani (izazivač je dužan nazvati izazvanog zaključno s petkom, kako bi dogovorili meč, u protivnom gubi meč).

6. Igrači su podjeljeni po redovima, u svakom redu ima 4 igrača. Izazivač je donji red i u slučaju pobjede, zamjenjuje mjesta s protivnikom, odnosno penje se u red ispred.
Iduće kolo igrač koji je izgubio meč, brani red u kome se nalazi, a pobjednik ili napada idući red ili je slobodan to kolo, ovisno o redu.

7. Svako drugo kolo prvi i zadnji red su slobodni, ne mogu napadati sami sebe, niti braniti samog sebe. Prvi red u tom kolu igra međusobno.

8. Izazivač osigurava nove lopte. Službena loptica je Dunlop Forte All Court. Izazivač može ponuditi i loptice s kojim je eventualno igrano, ali izazvani ne mora to prihvatiti.

9. Broj redova i kola ovisi o broju prijavljenih igrača. Početni redovi slagati će se prema rezultatima prošlogodišnjih rezultata.
Redovi igrača biti će istaknuti na ploči TK Belišća, kao i raspored igranja.

10. Nakon planom odigranih kola (zadnje kolo je 30.8.2017, igra se do 6.9.2017.), igra se završnica piramide, 50- i to na način da prvih 6 igrača po plasmanu, skoru, ulaze direktno u završnicu dok se jos 2 igrača mogu plasirati u završnicu preko kvalifikacija.
Dakle, ukupno 8 igrača igra završnicu turnira.
U završnici, igrači su podjeljeni u dvije grupe, A i B (2×4 igrača, nositelji prema ostvarenom rezultatu). Igra svako sa svakim u grupi (pravila Bergerove tablice) i prva dvojica iz grupe idu dalje, gdje igraju prema rasporedu plasiranja u grupi (A1-B2, A2-B1). Pobjednici igraju finale.
Plasman u završnicu piramide 50+ ostvaruje isto prvih 8 igrača 50+ po skoru. U
završnici piramide igrači 50+ mogu igrati i u grupi 50- ukoliko to žele, ako su ostvarili plasman.
Bodovanje se ostvaruje za sve redove piramide prema postojecoj aplikaciji (Greiss).

11. Mjesečna članarina za igranje piramide je 30,00 kn za članove kluba, a za ne članove 50,00 kn i uplaćuje se kod domara.

12. Svi igrači su obavezni na sportski fair-play.