Velimir Grginac pobjednik Piramide 50 minus, a Josip Andračić Piramide 50 plus

Završena teniska Piramida 2017. TK Belišće

Tijekom proteklog vikenda završena je ovogodišnja Piramida TK Belišće. Polufinalni susreti Piramide 50- odigrani su u subotu 7. listopada, a gledatelji su imali priliku uživati u vrhunskom amaterskom tenisu. U prvom polufinalnom susretu prošlogodišnji pobjednik belišćanske Piramide Andrej Bilić pobijedio je ovogodišnjeg finalistu vrlo jake osječke Piramide Milana Marinića sa 6:0, 6:3, što dodatno potvrđuje visoku kvalitetu bilišćanske Piramide. U drugom polufinalnom susretu pobjednik Piramide 2015. Velimir Grginac u vrlo neizvjesnom meču pobijedio je pobjednika ovogodišnje valpovačke Piramide Filipa Slameka sa 3:6, 6:4 i 11:9 u tie-breaku. O jačini ovogodišnje Piramide u Valpovu dovoljno govori podatak da prošlogodišnji pobjednik belišćanske i valpovačke Piramide Andrej Bilić u grupnoj fazi mastersa nije uspio proći u polufinale. Svojom napadačkom igrom prošlogodišnji finalist Filip Slamek došao je vrlo blizu do ulaska u finale, u tie-breaku vodio je sa 9:6, ali je Velimir Grginac hrabrom igrom, koju su karakterizirali riskantni izlasci na mrežu, spasio tri meč lopte i zatim dobio slijedeće dvije za ulazak u finale.

Zanimljivo je bilo i u polufinalnim susretima Piramide 50+ koji su odigrani prije finalnog vikenda. U prvom polufinalnom susretu prošlogodišnji pobjednik Piramide 50+ Josip Andračić pobijedio je trostrukog osvajača Piramide 50+ Peru Benkovića sa 7:5, 6:1. U drugom vrlo napetom polufinalnom susretu ovogodišnji pobjednik valpovačke Piramide 50+ Zvonko Jaman u meču punom preokreta pobijedio je pobjednika prve belišćanske Piramide 50- Miru Špoljarića sa 7:6, 6:3.

Nakon zanimljivih subotnjih polufinala u nedjelju 8. listopada gledatelji su gledali još napetije mečeve. U prvom finalnom meču Piramide 50+ Josip Andračić pobijedio je Zvonka Jamana 6:4, 6:2 i na taj način obranio prošlogodišnju titulu pobjednika Piramide 50+. U pravoj teniskoj poslastici gledatelji su mogli uživati gledajući nedjeljno finale Piramide 50- koje je bilo prepuno nesvakidašnjih poena. Iako je istrčavao i vraćao gotovo nemoguće lopte za tenisače amatere Andrej Bilić nije uspio obraniti prošlogodišnju titulu pobjednika. Velimir Grginac ponovno je vrlo hrabrom igrom uspio slomiti izvrsni otpor Andreja Bilića i pobijediti sa 6:7, 6:2, 11:9 u tie-breaku. Finalni tie-break bio je još napetiji nego onaj polufinalni između Grginca i Slameka. Naime, Velimir Grginac vrlo je čvrstom i odlučnom igrom poveo sa 9:3, no nakon toga smo svjedočili nevjerojatnom spašavanju šest meč lopti od strane Andreja Bilića. Pri rezultatu 9:9 gledali smo pravi teniski triler u kojem su oba igrača pokazala golemu borbenost i nesvakidašnju tenisku vještinu. Taj ključni poen otišao je na stranu Velimira Grginca, koji je nakon tog poena uspio realizirati sedmu meč loptu te po drugi puta osvojiti Piramidu 50- u Belišću.
Nakon završenog finalnog meča uslijedila je svečana dodjela nagrada, koje je sudionicima mastersa, polufinalistima, finalistima i pobjednicima Piramide 50 minus i 50 plus uručio Miro Špoljarić voditelj Piramide TK Belišće.

Dosadašnji osvajači Piramide 50- TK Belišće
1. Miro Špoljarić (2012)
2. Andrej Bilić (2013)
3. Josip Milković (2014)
4. Velimir Grginac (2015)
5. Andrej Bilić (2016)
6. Velimir Grginac (2017)

Dosadašnji osvajači Piramide 50 TK Belišće
1. Pero Benković (2012)
2. Pero Benković (2013)
3. Pero Benković (2014)
4. Dario Andrejev (2015)
5. Josip Andračić (2016)
6. Josip Andračić (2017)